14 Aralık 2013 Cumartesi

DÜNYANIN SONU NASIL OLACAK? (KIYAMET KOPMAZSA)

Eveet geldik yine bir çıkmaza... Dünyanın sonu nasıl olacak? Bana sorarsanız hiç bir insan kendi geleceğini düşünmüyor, evet evet düşünmüyor. Etrafımıza baktığımızda çok sayıda çöp,sigara izmaritleri,plastikler gibi hatta bunların dışında değişik değişik çöpler görebiliyoruz.Dünyanın sonunu getirecek olan önemli nedenlerden biridir şu çöp sorunları. Bu kadar çöp kutusu, geri dönüşüm kutuları varken çöperi yere atıyoruz. İnsanın üşengeçliğinin sonucudur bu sorunlar.Kendini düşünmüyorsan bari gelecekte olacak olan torunlarını düşün.Şu da bir gerçek, insanoğlunun gaddarca davranışları diğer canlılarında sonunu getirebiliyor.

Örnek vermek gerekirse: Çoğu deniz canlısının ölmesi.Evet şu yıllarda balık çeşitliliği gitgide azaldı ve azalmaya devam edecek.Bunların başında da yine çöpler geliyor elbet.
Denizlerin yukarıdaki resimdeki gibi olmasını istemeyiz değil mi? Ey insanoğlu! Biraz daha anlayışlı ol.Diğer insanları düşünmüyorsan kendini düşün!
Dünyanın sonunu getirecek olan diğer etmenlerin başında doğal afetler geliyor maalesef.İnsanoğlunun başında dolanan büyük sorunlardandır bu doğal afetler.Fazla söze ne hacet.Gelin geçmişten günümüze olan doğal afetlere bir bakalım, neler olmuş? nasıl zararlar meydana çıkmış? göz atalım.


Gördüğümüz üzere doğal afetler çoğu insanın ölümüne neden olmuş.Dünyanın geleceğinde de büyük doğal afetlerin dünyada kalıcı hasarlara yol açabileceğini düşünülüyor.Sıkı önlem almak gerekli.



Bir diğer etmen ise Dünyamıza gelen fakat atmosferde yanarak küçücük taşlara dönen meteorlar.Bence insanoğlunun üzerinde çok düşünmesi gereken bir olaydır bu.Çünkü bu meteorlar zaman sonra büyük hale gelebilir ve atmosferden geçmek yerine dünyaya çarpabilir. Bunun en önemli örneğini uydumuz olan Ay'dan görebiliyoruz. Ay'ın yüzeyine çıplak gözle bile bakıldığında yüzeyinde çukurlar görebiliyoruz işte bu çukurlara sebep olan meteorlardır.
Görüntüsü bile tüyler ürpertici!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder